Sendvičová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sendvičová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19850 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1,5 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 33,8mg |
Draslík | 248,2mg |
Vláknina | 84,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Sherry brandy, Sýr Ementál (Primátor), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sendvičová polévka postup přípravy receptu:
1 | Žemle z předchozího dne nakrájíme na 8 silnějších plátků, vložíme je do vyhřáté trouby a mírně opečeme. |
2 | Sýr nakrájíme na stejné plátky jako žemle. |
3 | Do zapékacích mističek střídavě vrstvíme plátky žemlí a sýr. |
4 | Vývar přivedeme k varu, ochutíme sherry a zalijeme jím žemlovou směs. |
5 | Mističky vložíme do středně vyhřáté trouby a směs krátce zapečeme. Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou. |