Bramborová polévka s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s uzeným masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19853 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 36,8mg |
Draslík | 844,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, očištěný pórek a mrkev nakrájíme na kolečka. |
2 | Omytý uzený bok nadrobno nakrájíme, rozškvaříme a přidáme připravenou zeleninu. Vše krátce osmahneme, přilijeme vývar a zvolna vaříme asi 20 minut. |
3 | Potom přilijeme smetanu a polévku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. |
4 | Polévku podáváme posypanou osmaženou cibulí. |