Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 19854
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
500 g Garnát obecný
1 l Hovězí vývar základní
2 cl Martell cognac
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Solamyl
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé
1 polévková lžíce Voda pitná
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 615kJ
4% Sacharidy 14 g
18% Tuky 13 g
76% Sodík 2 g
76% Bílkoviny 43 g

Garnátová polévka postup přípravy receptu:

1

Garnáty omyjeme a osušíme, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky a oloupanou cibuli nasekáme.

2

V hrnci na rozehřátém másle podusíme připravenou zeleninu. Potom přidáme tymián, bobkový list a garnáty. Za stálého míchání smažíme, až garnáty zčervenají. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Přilijeme koňak a flambujeme.

3

Polévku podlijeme vínem a po chvíli dušení vyjmeme garnáty z hrnce a vyloupeme je z krunýřů.

4

Vývar prolisujeme, v troše vody rozmícháme solamyl, nalijeme do polévky a povaříme asi 5 minut. Nakonec vmícháme smetanu a máslo a do polévky přidáme garnáty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept