Ovocná polévka z podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocná polévka z podmáslí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19857 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 g | Cukr krupice |
1 ks | Karambola |
1 ks | Kiwi |
1 l | Mléko - podmáslí |
120 g | Rybíz červený |
2 polévková lžíce | Solamyl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 192,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 28,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Karambola, Rybíz červený, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Mléko - podmáslí, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocná polévka z podmáslí postup přípravy receptu:
1 | Žloutky vložíme do hrnce a promícháme s podmáslím, solamylem, cukrem a citronovou kůrou. Směs zvolna za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Za pomalého míchání směs vychladíme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. |
2 | Oloupané kiwi nakrájíme na kolečka, omytou karambolu nakrájíme na hvězdice, omytý rybíz otrháme ze stopek. |
3 | Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme připraveným ovocem. |