Recept

Dýňová polévka s mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 19859

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1000 g Dýně
2 polévková lžíce Mandle mleté
500 ml Mléko polotučné
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 981kJ
8% Sacharidy 28 g
14% Tuky 11 g
4% Sodík 75 mg
17% Bílkoviny 10 g

Dýňová polévka s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostky. Vložíme do 1 l vody, přivedeme k varu a vaříme doměkka.

2

Uvařenou dýni prolisujeme nebo rozmixujeme, přilijeme mléko a přidáme mleté mandle.

3

Polévku znovu uvedeme do varu.

4

Solamyl rozmícháme se lžící vody a se žloutkem, vlijeme do polévky a nakonec všleháme smetanu. Polévku podle chuti osolíme a osladíme.

Poznámka

Smetanu můžeme nahradit 2 lžícemi lučiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept