Jednoduchý recept

Vinná kari omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 19860
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
125 ml Hovězí vývar základní
1 ks Jablka
1 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 455kJ
3% Sacharidy 12 g
6% Tuky 4 g
7% Sodík 144 mg
2% Bílkoviny 1 g

Vinná kari omáčka postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a oloupané, na kousky nakrájené jablko, zbavené jádřince vložíme spolu s máslem do kastrolu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 7 minut.

2

Zaprášíme hladkou moukou a kari kořením, zamícháme a podlijeme vývarem a vínem.

3

Omáčku rozšleháme metlou, osolíme a opepříme. Pod pokličkou povaříme 5-10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept