Telecí omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí omáčka
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 19861 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí kosti |
1,5 l | Voda pitná |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Telecí kosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí omáčka postup přípravy receptu:
1 | Omyté telecí kosti a očištěnou zeleninu vložíme do hrnce s osolenou studenou vodou, přivedeme do varu a vaříme 1-2 hodiny. |
2 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vychladlým telecím vývarem a povaříme asi 20 minut. |
3 | Nakonec omáčku prolisujeme. |
4 | Do základní omáčky můžeme přidat hořčici nebo bylinky, žampiony, kari koření apod. |
5 | Podáváme k vařeným masům. |