Jednoduchý recept

Telecí omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 19861
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

80 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
1,5 l Voda pitná
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 867kJ
3% Sacharidy 12 g
22% Tuky 17 g
10% Sodík 209 mg
4% Bílkoviny 2 g

Telecí omáčka postup přípravy receptu:

1

Omyté telecí kosti a očištěnou zeleninu vložíme do hrnce s osolenou studenou vodou, přivedeme do varu a vaříme 1-2 hodiny.

2

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vychladlým telecím vývarem a povaříme asi 20 minut.

3

Nakonec omáčku prolisujeme.

4

Do základní omáčky můžeme přidat hořčici nebo bylinky, žampiony, kari koření apod.

5

Podáváme k vařeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept