Bazalkovo-piniová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bazalkovo-piniová omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19863 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
40 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 82,9mg |
Vláknina | 892,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bazalkovo-piniová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené lístky bazalky a piniová semínka nahrubo nasekáme. Spolu s oloupaným česnekem, je vložíme do hmoždíře, osolíme, opepříme a zpracujeme na hladkou pastu, do které přidáváme po kapkách olivový olej. |
2 | Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr. |
3 | Omáčku před použitím zředíme trochou vody. |
Poznámka
Omáčku podáváme s těstovinami.