Jednoduchý recept

Papriková omáčka se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 19865

Ingredience

1 ks Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Protlak rajčatový
200 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 707kJ
2% Sacharidy 7 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 263 mg
6% Bílkoviny 4 g

Papriková omáčka se smetanou postup přípravy receptu:

1

V kastrole rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypeme hladkou mouku a mletou papriku, promícháme a podlijeme vývarem a smetanou. Zvolna vaříme asi 20 minut.

2

Nakonec do omáčky vmícháme rajčatopvý protlak a jen prohřejeme.

3

Omáčku rozmixujeme nebo prolisujeme sítem a podle chuti osolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept