Veronské masové klopsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Veronské masové klopsy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19875 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
500 g | Maso mleté - mix |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 75,3mg |
Draslík | 74,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 203,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Veronské masové klopsy postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme se sýrem nakrájeným na kostičky, s oloupanou, nasekanou cibulí, vejcem, mletou paprikou, hořčicí, solí a pepřem. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky. |
2 | Ze směsi tvarujeme menší ploché karbanátky, obalíme je ve strouhance a pečeme na oleji na pánvi. |
3 | Ihned podáváme. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát. |