Turecký jablečný dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecký jablečný dort
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19880 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
10 g | Hrozinky |
230 g | Jablka |
12 g | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
50 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 116,7mg |
Draslík | 238,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Hrozinky, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Turecký jablečný dort postup přípravy receptu:
1 | Cukr utřeme s vejci, přidáme rozpuštěný tuk a postupně přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. |
2 | Vše dobře zamícháme. |
3 | Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. |
4 | Posypeme jablky pokrájenými na plátky, nasekanými ořechy, skořicí, moučkovým cukrem a hrozinkami. |
5 | Pečeme na 150°C. |