Kdoulový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kdoulový koláč
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19883 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
750 g | Kdoule |
125 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Pistácie |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks | Skořice celá |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vejce slepičí |
1 balení | Želatina v prášku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 237,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 95,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pistácie, Pudinkový prášek - vanilkový, Skořice celá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kdoule, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina v prášku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kdoulový koláč postup přípravy receptu:
1 | Smícháme 100 g cukru, vejce, máslo a mouku. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet. |
2 | Poté těsto vyválíme na kolo, vyložíme jím pečící formu, přečnívající okraje seřízneme. Dno propícháme vidličkou a dáme péct na 175°C. |
3 | Kdoule oloupeme, odpeckujeme a pokrájíme na menší kousky. Takto připravené ovoce podusíme se skořicí a cukrem. |
4 | Upečené těsto zalijeme uvařeným pudinkem, na který dáme podušené ovoce. Na závěr vše zalijeme želatinou připravenou podle návodu a dáme vychladit. |
5 | Servírujeme ozdobené šlehačkou a posypané sekanými pistáciemi. |