Jednoduchý recept

Mandlové půlměsíce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19885

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
125 g Cukr moučkový
150 g Mandle
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 726kJ
5% Sacharidy 20 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 17 mg
9% Bílkoviny 5 g

Mandlové půlměsíce postup přípravy receptu:

1

Bílky ušleháme v pevný sníh, postupně přidáme moučkový cukr a šťávu z citrónu. Půl hrnečku vzniklé hmoty si dáme stranou, do zbytku vmícháme umleté mandle.

2

Vzniklé těsto dobře prohněteme.

3

Uválíme v cca 1 cm silný plát, který si podsypáváme moučkovým cukrem. Vykrajujeme půlměsíce, které naskládáme na vymazaný plech, kde je necháme chvíli oschnout.

4

Cukroví potřeme zbytkem rozšlehaných bílků, které jsme si na začátku dali stranou a pečeme na 150°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept