Jednoduchý recept

Brambory se zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 19886
Kategorie: Přílohy

Ingredience

250 g Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
180 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
250 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 732kJ
8% Sacharidy 28 g
7% Tuky 5 g
12% Sodík 235 mg
10% Bílkoviny 6 g

Brambory se zelím postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí nakrájíme nadrobno a pórek na kroužky. Vsypeme do vroucího mléka a vaříme 20 minut.

2

Brambory očistíme, pokrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě. Vaříme přibližně 10 minut. Scezené brambory přidáme k zelí a pórku, promícháme a dobře rozšťoucháme. Okořeníme špetkou strouhaného muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Můžeme omastit rozpuštěným máslem s osmahlou cibulkou.

3

Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept