Brambory se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory se zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19886 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
180 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
250 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 10,5mg |
Draslík | 559,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory se zelím postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí nakrájíme nadrobno a pórek na kroužky. Vsypeme do vroucího mléka a vaříme 20 minut. |
2 | Brambory očistíme, pokrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě. Vaříme přibližně 10 minut. Scezené brambory přidáme k zelí a pórku, promícháme a dobře rozšťoucháme. Okořeníme špetkou strouhaného muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Můžeme omastit rozpuštěným máslem s osmahlou cibulkou. |
3 | Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu. |