Kandované brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kandované brambory
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19890 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
700 g | Brambory sladké (Batáty) |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 465,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kandované brambory postup přípravy receptu:
1 | Batáty dobře omyjeme, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme 5 minut. Scedíme a nakrájíme na širší plátky. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přilijeme citrónovou šťávu a přisypeme cukr. Jakmile se cukr rozpustí, podlijeme brandy a přidáme plátky brambor. Lehce promícháme a dusíme asi 10 minut. |
3 | Zdobíme strouhanou citrónovou kůrou. |
4 | Podáváme jako přílohu ke grilovaným masům. |