Domácí berek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí berek
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19891 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 ml | Jogurt bílý |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
200 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
500 g | Sýr Lučina - termizovaný |
100 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 219,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí berek postup přípravy receptu:
1 | 500g mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášek do pečiva vypracujeme v hladké těsto. |
2 | Sýr rozmícháme s nasekanou petrželkou a lžící mléka, osolíme. |
3 | Mléko necháme ohřát, poté ho rozšleháme s vejcem a rozpuštěným tukem. |
4 | Připravené těsto si rozdělíme na 5 dílů a každý rozválíme na tenký plát. |
5 | Jeden z plátů dáme na vymazaný plech, okraje těsta mírně zvedneme. |
6 | Zbylé kusy rozčtvrtíme a namočíme v mléku s rozšlehaným vejcem. Osm kousků položíme na plát na plechu, potřeme sýrem a poklademe zbylými pláty těsta. |
7 | Těsto na okrajích plechu spojíme, přelijeme zbylým mlékem a dáme péct na 175°C přibližně na 40 minut. |
8 | Po upečení pokrájíme na větší kousky a podáváme ještě teplé. |