Špenátový berek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový berek
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19895 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
160 g | Cibule |
120 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk rostlinný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 64,3mg |
Draslík | 382,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Tuk rostlinný, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový berek postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme omyté špenátové listy, osolíme, opepříme a necháme podusit doměkka. |
2 | Z mouky, másla a 3 lžic vody vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny v chladu odležet. |
3 | Těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na tenké pláty. Jeden plát dáme na máslem nebo tukem vymazaný plech, okraje mírně zvedneme. Potřeme špenátovou náplní a zakryjeme druhým plátem. Okraje dobře stiskneme. |
4 | Vršek bereku potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 150 °C. |