Španělské brambory s passatou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělské brambory s passatou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19896 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
450 g | Brambory rané |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
300 ml | Passata (drcená rajčata) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 176,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Hořčice, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělské brambory s passatou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme rostlinný olej. Omyté nové brambory nakrájíme na širší plátky a začneme restovat. Cibuli pokrájíme na kolečka a přidáme k bramborám. Restujeme spolu asi 5 minut. |
2 | Zelenou papriku nakrájíme na slabé proužky a spolu s chilli kořením a hořčicí přidáme na pánev. Restujeme další 3 minuty. |
3 | Nakonec podlijeme zeleninovým vývarem a passatou, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut. |
4 | Zdobíme sekanou petrželkou a podáváme jako přílohu k masům. |