Berek s párky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Berek s párky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19898 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 ml | Jogurt bílý |
12 g | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Paprika červená |
4 ks | Párky jemné |
90 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 146,6mg |
Draslík | 297,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Berek s párky postup přípravy receptu:
1 | Papriku, rajčata a párky pokrájíme na malé kousky a zamícháme. Vše osolíme a okořeníme tymiánem. |
2 | 100 ml jogurtu, máslo a 2 vejce dobře ušleháme v hladkou kaši. |
3 | Z 500 g mouky, 200 ml jogurtu, vejce, kypřicího prášku a soli si vyrobíme hladké těsto, které rozdělíme na 3 díly. |
4 | Každý z dílů uválíme do tenkého kulatého plátu, který potřeme připravenou kaší z jogurtu, másla a vejce. Nakonec každý plát rozdělíme na 8 výsečí. |
5 | Na širší konec každé výseče dáme lžící směsi z párků a zeleniny a srolujeme. Hotové roličky necháme hodinu odležet. Potom každou roličku potřeme žloutkem a necháme 30 minut péct v troubě vyhřáté na 175 °C. |