Jednoduchý recept

Brambory s houbami na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19899

Ingredience

450 g Brambory rané
130 g Houby čerstvé
85 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Koriandr mletý
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno červené
80 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 613kJ
8% Sacharidy 30 g
35% Tuky 26 g
13% Sodík 262 mg
10% Bílkoviny 5 g

Brambory s houbami na víně postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo. Nové brambory opereme ve vodě a nakrájíme na půlky. Máme-li větší brambory, můžeme je pokrájet na čtvrtky. Restujeme na másle asi 7 minut.

2

Podlijeme vínem, vývarem a přisypeme šalotku, kterou jsme si nakrájeli na čtvrtky. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni půl hodiny.

3

Do pokrmu přimícháme pokrájené čerstvé houby, okořeníme koriandrem a ještě 5 minut povaříme.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept