Brambory s houbami na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s houbami na víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19899 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
450 g | Brambory rané |
130 g | Houby čerstvé |
85 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
125 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 352,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Koriandr mletý, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s houbami na víně postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo. Nové brambory opereme ve vodě a nakrájíme na půlky. Máme-li větší brambory, můžeme je pokrájet na čtvrtky. Restujeme na másle asi 7 minut. |
2 | Podlijeme vínem, vývarem a přisypeme šalotku, kterou jsme si nakrájeli na čtvrtky. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni půl hodiny. |
3 | Do pokrmu přimícháme pokrájené čerstvé houby, okořeníme koriandrem a ještě 5 minut povaříme. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k pečenému masu.