Jednoduchý recept

Guláš Petra Voka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 199
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Cibule
325 g Hovězí maso přední
450 ml Hovězí vývar základní
600 g Lečo sterilované
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
120 g Tuk
325 g Vepřová plec
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 294kJ
3% Sacharidy 12 g
29% Tuky 22 g
74% Sodík 1 g
27% Bílkoviny 15 g

Guláš Petra Voka postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na kousky.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a zpěníme. V tomto základu opečeme za stálého míchání osolené a opepřené hovězí maso. Potom je zalijeme částí vlažného vývaru a pod poklicí dusíme.

3

K poloměkkému hovězímu masu přidáme maso vepřové a vše dusíme do změknutí.

4

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem, rozšleháme a provaříme.

5

Šťávu procedíme na maso, přidáme zeleninové lečo i s nálevem a povaříme.

6

Ke konci varu přilijeme červené víno a vše krátce povaříme.

Poznámka

Lečo sterilované: s nálevem

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept