Vodní berek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vodní berek
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19905 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
250 g | Maso mleté - mix |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 103,9mg |
Draslík | 44,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vodní berek postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vejce, soli a 50 ml vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 1 větší a 8 menších dílů. Zabalíme je do vlhké utěrky a necháme 30 minut odpočinout v chladu. |
2 | Mleté maso osmažíme na cibulce, osolíme a opepříme. |
3 | Největší z dílů těsta rozválíme na dvojnásobnou velikost pečicí formy a vyložíme jím formu. Formu je nutné předtím vymazat tukem. |
4 | Zbývající díly těsta rozválíme na velikost formy a na několik minut ponoříme do vařící vody. Po vyjmutí ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Takto připravené pláty namažeme tukem z obou stran a skládáme do pekáče. Na jednotlivé pláty mažeme masovou náplň. |
5 | Přečnívající okraje spodního plátu potřeme tukem a zahneme. Poté dáme péct na 175 °C dozlatova. |
6 | Berek servírujeme ještě horký. |