Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 19905
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Cibule
250 g Maso mleté - mix
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 898kJ
13% Sacharidy 47 g
31% Tuky 23 g
4% Sodík 79 mg
23% Bílkoviny 13 g

Vodní berek postup přípravy receptu:

1

Z mouky, vejce, soli a 50 ml vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 1 větší a 8 menších dílů. Zabalíme je do vlhké utěrky a necháme 30 minut odpočinout v chladu.

2

Mleté maso osmažíme na cibulce, osolíme a opepříme.

3

Největší z dílů těsta rozválíme na dvojnásobnou velikost pečicí formy a vyložíme jím formu. Formu je nutné předtím vymazat tukem.

4

Zbývající díly těsta rozválíme na velikost formy a na několik minut ponoříme do vařící vody. Po vyjmutí ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Takto připravené pláty namažeme tukem z obou stran a skládáme do pekáče. Na jednotlivé pláty mažeme masovou náplň.

5

Přečnívající okraje spodního plátu potřeme tukem a zahneme. Poté dáme péct na 175 °C dozlatova.

6

Berek servírujeme ještě horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept