Žemlový berek s párkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlový berek s párkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19906 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 ml | Olej olivový |
150 g | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Veka |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 853,6mg |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 23,9mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 195,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Párky jemné, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlový berek s párkem postup přípravy receptu:
1 | Vršek veky seřízneme a vydlabeme střídku. |
2 | Nakrájený párek osmažíme na oleji a přidáme protlak, ke vzniklé směsi přilijeme trochu vody a dobře promícháme. Necháme chvíli vařit. |
3 | Párkovou směsí naplníme vydlabanou veku, posypeme strouhaným sýrem, opepříme a dáme péct na 20 minut při teplotě 175 °C. |