Berek cigáro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Berek cigáro
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19907 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Cibule |
200 ml | Jogurt bílý |
12 g | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Maso mleté - mix |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
20 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 46,1mg |
Draslík | 287,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 83,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Berek cigáro postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, jogurtu, vejce, kypřicího prášku a soli si vypracujeme hladké těsto, které vyválíme do kulatého plátu. Kolo podělíme na 8 výsečí. |
2 | Mleté maso osmahneme na cibulce a necháme chvíli dusit. Osolíme a opepříme dle chuti. |
3 | Na širší okraj výseče dáme masovou nádivku, okraje potřeme vodou a výseč srolujeme. Špičaté konce dobře přimáčkneme, aby náplň nevytekla. |
4 | Cigárka osmažíme na oleji. |
Musím vyzkoušet