Berek s jogurtem a skopovou klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Berek s jogurtem a skopovou klobásou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19908 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Feferony |
100 ml | Jogurt bílý |
1 ks | Klobása skopová |
6 g | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej stolní |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 91,1mg |
Draslík | 191,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása skopová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Berek s jogurtem a skopovou klobásou postup přípravy receptu:
1 | Mouku, jogurt, měkké máslo, prášek do pečiva a sůl dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout. |
2 | Těsto vyválíme v plát, který pokrájíme na čtverce 8x8 cm. |
3 | Drobně pokrájená oloupaná rajčata, klobásu a feferonky podusíme na oleji. |
4 | Vzniklou náplň klademe do středů čtverců z těsta. Protilehlé cípy dobře spojíme a přendáme na vymazaný plech. Bereky pomažeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 30 minut při 175 °C. |