Bramborová polévka na kyselo – redukční - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka na kyselo – redukční
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19912 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
5 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Kmín drcený |
1 hrst | Kopr čerstvý |
250 ml | Mléko odtučněné |
5 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
5 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 608,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko odtučněné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka na kyselo – redukční postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme dvě vajíčka na tvrdo a oloupeme je. Udržujeme je teplé. |
2 | Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. |
3 | Litr osolené vody přivedeme k varu, přidáme kmín, celý pepř, nové koření, bobkový list a zalijeme brambory. Ty vaříme cca 10 minut, až změknou. |
4 | Část vody slijeme, necháme jen asi 2 šálky, koření vybereme. Na závěr přidáme mléko, prolisovaný česnek, sůl a pepř a prohřejeme. Vše rozmixujeme dohladka. Znovu ohřejeme a podle chuti přidáme ocet. Podáváme teplé s půlkou vajíčka a snítkou čerstvého kopru nebo jiné bylinky. |
Poznámka
Pokud před rozmixováním přidáme kopr, získáme další variantu a sice koprovou polévku.