Zdravý recept

Bramborová polévka na kyselo – redukční

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19912

Ingredience

5 ks Bobkový list
500 g Brambory
1 špetka Kmín drcený
1 hrst Kopr čerstvý
250 ml Mléko odtučněné
5 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Ocet vinný
5 g Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 608kJ
6% Sacharidy 21 g
4% Tuky 3 g
9% Sodík 186 mg
17% Bílkoviny 9 g

Bramborová polévka na kyselo – redukční postup přípravy receptu:

1

Uvaříme dvě vajíčka na tvrdo a oloupeme je. Udržujeme je teplé.

2

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

3

Litr osolené vody přivedeme k varu, přidáme kmín, celý pepř, nové koření, bobkový list a zalijeme brambory. Ty vaříme cca 10 minut, až změknou.

4

Část vody slijeme, necháme jen asi 2 šálky, koření vybereme. Na závěr přidáme mléko, prolisovaný česnek, sůl a pepř a prohřejeme. Vše rozmixujeme dohladka. Znovu ohřejeme a podle chuti přidáme ocet. Podáváme teplé s půlkou vajíčka a snítkou čerstvého kopru nebo jiné bylinky.

Poznámka

Pokud před rozmixováním přidáme kopr, získáme další variantu a sice koprovou polévku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept