Koprová polévka na kyselo – redukční - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprová polévka na kyselo – redukční
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 19913 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
5 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
1 špetka | Kmín římský |
20 g | Kopr čerstvý |
250 ml | Mléko odtučněné |
5 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
10 g | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 629,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Kmín římský, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko odtučněné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koprová polévka na kyselo – redukční postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme dvě vajíčka na tvrdo, oloupeme je a udržujeme teplé. |
2 | Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Osolenou vodu přivedeme k varu a zalijeme jí brambory, vaříme cca 10 minut a pak slijeme. |
3 | V malém rendlíku vaříme dobře umytý kopr 10 minut, vodu slijeme, kopr necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. |
4 | Ve stejném rendlíku vaříme 1 l vody s bobkovým listem, novým kořením, kmínem a celým pepřem. Po 15 minutách varu koření vyndáme. |
5 | Bramborové kostičky zalijeme mlékem, vodou z koření, osolíme, opepříme a rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme kopr. |
6 | Znovu ohřejeme a podle chuti přidáme ocet. |
Poznámka
Podáváme teplé s půlkou vajíčka, ozdobené snítkou čerstvého kopru nebo nočkem nízkotučného sýra.