Závitky z hovězího masa s cibulovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z hovězího masa s cibulovou náplní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 19916 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Anglická slanina |
240 g | Cibule |
400 g | Hovězí libové |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 100,4mg |
Draslík | 594,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 440,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí libové, Hovězí vývar základní, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z hovězího masa s cibulovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si nakrájíme cibuli na hrubší kostičky, osmahneme na 2/3 tuku a odstavíme. |
2 | Hovězí plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme strouhankou. Na každý plátek masa položíme plátek anglické slaniny, posypeme nakrájenou pažitkou a osmahnutou cibulkou. Zavineme a převážeme nití. |
3 | Závitky obalíme v mouce a osmažíme na zbývajícím tuku ze všech stran. Podlijeme vývarem a za občasného přelití dusíme do měkka. |