Kokosový koláč s pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kokosový koláč s pomerančem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1992 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Kokos čerstvý |
250 g | Listové těsto |
20 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pomeranče |
1 ks | Vanilkový lusk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 78,9mg |
Draslík | 800,1mg |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kokos čerstvý, Pomeranče, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kokosový koláč s pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát a vyložíme jím vymazanou zapékací formu. Pečeme asi 15minut. |
3 | Mezitím vyjmeme dužinu z kokosového ořechu a nastrouháme. Mléko v kastrolu rozehřejeme, přidáme cukr, mouku, kokos, nastrouhanou pomerančovou kůru, vanilku a rozšlehané vejce. Dobře promícháme a necháme vařit asi 15min na mírném ohni, dokud nevznikne jemná, smetanová konzistence. |
4 | Na upečený korpus z listového těsta nalijeme kokosovou směs, troubu nastavíme na 240C a pečeme asi 10minut, až vznikne zlatohnědá kůrka. |
Poznámka
Listové těsto připravíme viz recept \\"Listové těsto\\" nebo použijeme hotové, mažené