Jednoduchý recept

Tříbarevné bábovičky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 19920
Kategorie: Přílohy

Ingredience

300 g Brambory
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Pomerančová kůra
0,5 kávová lžička Skořice mletá
450 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tuk rostlinný
130 g Tuřín
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 746kJ
5% Sacharidy 20 g
126% Tuky 95 g
18% Sodík 370 mg
14% Bílkoviny 8 g

Tříbarevné bábovičky postup přípravy receptu:

1

V hrnci s vodou uvaříme brambory, tuřín a mrkev. Scedíme a jednotlivé druhy zeleniny od sebe oddělíme. Vařené brambory rozdělíme do tří různých nádob. Do první přidáme mrkev, do druhé tuřín a do třetí zdravé špenátové listy, které jsme si spařili horkou vodou. Vejce rozšleháme vidličkou a do každé nádoby nalijeme třetinu. Přidáme mléko, máslo a rozšťoucháme na kaši. Díky zelenině bude v každé nádobě bramborová hmota jinak barevná. Tuřínovou kaši okořeníme skořicí, kaši s mrkví strouhanou pomerančovou kůrou a kaši se špenátem mletým muškátovým oříškem. Osolíme, opepříme a přisypeme mouku. Vypracujeme tři těsta.

2

Do tukem vymazaných formiček na bábovičky vkládáme od každého těsta třetinu.

3

Formičky zakryjeme alobalem, naskládáme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme při střední teplotě 40 minut.

Poznámka

Upečené bábovičky vyklopíme a podáváme jako přílohu ke grilovanému masu. Zdobíme syrovou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept