Italské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské brambory
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (78%) |
ID receptu: | 19922 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 ks | Brambory |
50 g | Mozzarella |
1 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Vývar zeleninový |
130 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 10,6mg |
Draslík | 640,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Mozzarella, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Italské brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na širší plátky. Vložíme do pekáčku. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Přisypeme k bramborám. Papriku pokrájíme na proužky, žampióny na plátky a přidáme do pekáčku. |
2 | Rajčatový protlak rozmícháme ve vývaru a brambory přelijeme. Osolíme, opepříme a přisypeme sekanou bazalku. Nakonec vše posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby. Pečeme při střední teplotě 20 minut. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masu.