Brambory se šafránem a hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory se šafránem a hořčicí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19923 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
700 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Víno bílé |
5 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 758,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Ocet vinný, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice, Pepř černý mletý, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory se šafránem a hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a prolisujeme česnek. Promícháme a vsypeme do pekáčku. |
2 | Do misky nalijeme bílé víno, ocet a přilijeme olej. Dobře promícháme a přidáme hořčici. Přilijeme zeleninový vývar a okořeníme rozmarýnem a špetkou šafránu. |
3 | Touto směsí podlijeme směs v pekáčku, osolíme a opepříme. |
4 | Pekáček zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem. Pečeme při vysoké teplotě půl hodiny. Odstraníme vrchní pekáček nebo alobal a dopečeme odkryté ještě 10 minut. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu.