Závitky z hovězího masa se salámem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z hovězího masa se salámem a zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 19924 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Hořčice |
400 g | Hovězí libové |
50 g | Kedlubna |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
50 g | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
50 g | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 77,4mg |
Draslík | 414,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí libové, Kedlubna, Okurky nakládané, Salám měkký, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z hovězího masa se salámem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí plátky si naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté poklademe na plátky nakrájenou mrkví, kolečky kedlubny, sladkokyselé okurky a měkkého salámu. Závitky svineme, převážeme nití a opečeme na pánvi bez tuku. |
2 | Opečené závitky vyjmeme a dáme do kastrolu. Šťávu z pánve, kterou závitky pustily, odvaříme a poté ji přelijeme na maso, které pak dusíme do měkka. |
3 | Do šťávy pak vmícháme nasucho opraženou mouku, kterou zředíme vodou a 15 minut povaříme. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petrželku. |