Bílá čokoládová pěna s lesním ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá čokoládová pěna s lesním ovocem
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19927 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
30 g | Cukr moučkový |
250 g | Lesní plody - mražené |
6 polévková lžíce | Likér Grand Marnier |
90 g | Máslo čerstvé |
180 g | Poleva čokoládová bílá |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 507,2mg |
Draslík | 190,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lesní plody - mražené, Likér Grand Marnier, Máslo čerstvé, Poleva čokoládová bílá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá čokoládová pěna s lesním ovocem postup přípravy receptu:
1 | Polevu rozpustíme v teplé vodní lázni a potom ji zchladíme. |
2 | Z moučkového cukru a másla vyšleháme pěnu. Po jednom přidáváme žloutky a šleháme ještě 5 minut. Metlou do směsi všleháme pomerančový likér a rozpuštěnou polevu a nakonec vmícháme zpola ušlehanou smetanu. |
3 | Pěnu vložíme do mísy a necháme nejméně 2 hodiny v chladničce. |
4 | Lžící namočenou v horké vodě z pěny vykrajujeme noky, upravíme je na talíře a obložíme lesním ovocem. |
Poznámka
Ovoce můžeme před podáváním povařit a podle chuti osladit.