Recept

Bílá čokoládová pěna s lesním ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19927

Ingredience

30 g Cukr moučkový
250 g Lesní plody - mražené
6 polévková lžíce Likér Grand Marnier
90 g Máslo čerstvé
180 g Poleva čokoládová bílá
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 895 kcal
Kilojoule 3 746kJ
12% Sacharidy 44 g
99% Tuky 74 g
3% Sodík 64 mg
20% Bílkoviny 11 g

Bílá čokoládová pěna s lesním ovocem postup přípravy receptu:

1

Polevu rozpustíme v teplé vodní lázni a potom ji zchladíme.

2

Z moučkového cukru a másla vyšleháme pěnu. Po jednom přidáváme žloutky a šleháme ještě 5 minut. Metlou do směsi všleháme pomerančový likér a rozpuštěnou polevu a nakonec vmícháme zpola ušlehanou smetanu.

3

Pěnu vložíme do mísy a necháme nejméně 2 hodiny v chladničce.

4

Lžící namočenou v horké vodě z pěny vykrajujeme noky, upravíme je na talíře a obložíme lesním ovocem.

Poznámka

Ovoce můžeme před podáváním povařit a podle chuti osladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept