Jednoduchý recept

Rebarbora ve víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 19929
Kategorie: Sladké omáčky

Ingredience

130 g Cukr krupice
250 g Reveň (Rebarbora)
1 polévková lžíce Solamyl
125 ml Víno červené
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 167 kcal
Kilojoule 699kJ
10% Sacharidy 37 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
1% Bílkoviny 1 g

Rebarbora ve víně postup přípravy receptu:

1

Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.

2

V kastrole ohřejeme vodu s červeným vínem a cukrem, přidáme rebarboru a povaříme asi 10 minut. Měkkou rebarboru vyjmeme a necháme na chladném místě.

3

Vývar z vína přecedíme a svaříme na polovinu množství. Zahustíme solamylem, přidáme k rebarboře a chladíme asi 2 hodiny.

Poznámka

Rebarboru ve víně podáváme s marcipánovou pěnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept