Trhanec z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhanec z mletého masa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 19935 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Maso mleté - mix |
8 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
20 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 272,5mg |
Draslík | 170,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhanec z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Z vajec, mouky a vody připravíme těstíčko. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mleté maso, opečeme, osolíme a opepříme. Posypeme nasekanou petrželkou a zalijeme těstíčkem. |
3 | Když začne těstíčko tuhnout, roztrháme je, obrátíme a dopečeme. |
4 | Hotový pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem. |