Recept

Zapékané masové kuličky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 19936
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 špetka Majoránka
20 g Máslo čerstvé
500 g Maso mleté - mix
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
8 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
10 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 600kJ
2% Sacharidy 8 g
74% Tuky 56 g
55% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Zapékané masové kuličky postup přípravy receptu:

1

Mleté maso smícháme s oloupanou, nasekanou cibulí, česnekem a petrželkou. Přisypeme mouku, přidáme 1 vejce, hořčici, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

2

Ze směsi tvarujeme menší kuličky, které vložíme do olejem vymaštěného pekáče.

3

Smetanu rozšleháme se zbylými vejci, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou a majoránkou. Nalijeme na kuličky v pekáči a povrch poklademe vločkami másla.

4

Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept