Jednoduchý recept

Brambory s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Brambory s parmezánem 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 19939

Ingredience

80 g Anglická slanina
6 ks Brambory
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
50 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 122kJ
4% Sacharidy 16 g
25% Tuky 19 g
19% Sodík 379 mg
18% Bílkoviny 10 g

Brambory s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na čtvrtky.

2

Do pekáčku nalijeme rostlinný olej a vložíme brambory.

3

Parmezán nastrouháme na velmi jemném struhadle a přimícháme strouhaný muškátový oříšek. Nasypeme na brambory.

4

Vše ještě lehce posypeme sekanou petrželkou a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při vysoké teplotě asi 30 minut. Brambory průběžně kontrolujeme a lopatkou obracíme. 10 minut před koncem pečení přidáme anglickou slaninu, kterou jsme si nakrájeli na slabé proužky.

Poznámka

Podáváme jako přílohu ke grilovaným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept