Brambory s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s parmezánem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19939 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
6 ks | Brambory |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 22,1mg |
Draslík | 551,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na čtvrtky. |
2 | Do pekáčku nalijeme rostlinný olej a vložíme brambory. |
3 | Parmezán nastrouháme na velmi jemném struhadle a přimícháme strouhaný muškátový oříšek. Nasypeme na brambory. |
4 | Vše ještě lehce posypeme sekanou petrželkou a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při vysoké teplotě asi 30 minut. Brambory průběžně kontrolujeme a lopatkou obracíme. 10 minut před koncem pečení přidáme anglickou slaninu, kterou jsme si nakrájeli na slabé proužky. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu ke grilovaným masům.