Polévka bramborová s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka bramborová s klobásou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1994 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
150 g | Klobása Dunajská |
1 ks | Pažitka |
1,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
1,5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 7,1mg |
Draslík | 783,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Vývar zeleninový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka bramborová s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli slabě osmahneme na sádle, přidáme brambory a žemle, oboje pokrájené na malé kostičky a také osmahneme. |
2 | Přilijeme vývar, osolíme a povaříme do změknutí brambor (cca 15 min). |
3 | Hotovou polévku rozmixujeme. |
4 | Před podáváním polévky na suché pánvi osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka. Místo klobásy můžeme použít párek osmahnutý na troše sádla. |
5 | Nakonec polévku posypeme nasekanou pažitkou. |