Sendvič s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sendvič s tuňákem
Sendvič s tuňákem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19943 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
2 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 polévková lžíce | Cibule |
4 polévková lžíce | Majonéza |
0,5 ks | Rajčata |
120 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 21,6mg |
Draslík | 371,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 8,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Majonéza, Rajčata, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Sendvič s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Z konzervy tuňáka slejeme veškerou tekutinu a maso vsypeme do misky. Krajíce po jedné straně pomažeme majonézou. Zbylou majonézu přidáme do misky s masem a vidličkou rozmícháme. |
2 | Tuňákovou směs navršíme na jeden krajíc potřený majonézou, dále obložíme plátky rajčete, posypeme cibulí nakrájenou nadrobno a ochutíme špetkou sušené bazalky. Přiklopíme druhým krajícem a opatrně rozkrojíme na čtyři díly. |