Zapečený sendvič s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený sendvič s tuňákem
Zapečený sendvič s tuňákem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19944 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 krajíc | Chléb toastový |
0,5 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Rajčata |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
120 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 214,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Majonéza, Rajčata, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený sendvič s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Z konzervy tuňáka slejeme tekutinu, maso dáme do misky, přidáme majonézu a vidličkou dobře rozmícháme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a zamícháme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme krajíce chleba po obou stranách. Vyndáme, potřeme každý krajíc z jedné strany polovinou tuňákové směsi, obložíme rajčetem nakrájeným na plátky a přes rajčata položíme sýr nakrájený na tenké plátky. Opepříme a chleby vložíme do horké trouby. Jakmile se sýr roztaví, vyndáme a přiklopíme na sebe. Opatrně překrojíme a podáváme. Můžeme také servírovat jednotlivé chleby bez přiklopení. |