Jednoduchý recept

Brambory s pórkem na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 19948
Kategorie: Přílohy

Ingredience

700 g Brambory
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 266kJ
14% Sacharidy 51 g
8% Tuky 6 g
22% Sodík 440 mg
15% Bílkoviny 9 g

Brambory s pórkem na víně postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do pekáčku.

2

Pórek pokrájíme na kolečka, na pánvi krátce na másle orestujeme a přidáme do pekáčku k bramborám. Víno a vývar smícháme, podlijeme brambory s pórkem, zakápneme citrónovou šťávou, posypeme sekanými bylinkami. Nezapomeneme dle chuti osolit a opepřit.

3

Pečeme při střední teplotě 40 minut, zdobíme čerstvými bylinkami.

4

Podáváme jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept