Brambory s pórkem na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s pórkem na víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 19948 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
700 g | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 6,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s pórkem na víně postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do pekáčku. |
2 | Pórek pokrájíme na kolečka, na pánvi krátce na másle orestujeme a přidáme do pekáčku k bramborám. Víno a vývar smícháme, podlijeme brambory s pórkem, zakápneme citrónovou šťávou, posypeme sekanými bylinkami. Nezapomeneme dle chuti osolit a opepřit. |
3 | Pečeme při střední teplotě 40 minut, zdobíme čerstvými bylinkami. |
4 | Podáváme jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.