Recept

Závitky z hovězího masa na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19951

Ingredience

40 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
400 g Hovězí maso přední
1 kávová lžička Marmeláda rybízová
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 ks Nové koření celé
2 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk
2 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 906kJ
9% Sacharidy 31 g
145% Tuky 109 g
12% Sodík 249 mg
46% Bílkoviny 26 g

Závitky z hovězího masa na víně postup přípravy receptu:

1

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Stočíme je, převážeme nití, obalíme v hladké mouce.

2

V tlakovém hrnci osmahneme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, zasmahneme a vložíme závitky. Opečeme ze všech stran, podlijeme 3 lžícemi vína a 1/4 l vody, přidáme koření, ještě přibližně 35 minut dusíme.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, znova vysmahneme a podlijeme vodou. Zašleháme rajčatový protlak, zavařeninu, citronovou šťávu a špetku cukru, přidáme kousek citronové kůry, podle chuti osolíme, opepříme.

4

Přecedíme, zeleninu propasírujeme, dolijeme zbytek vína, vložíme závitky a nakonec ještě krátce podusíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept