Závitky z hovězího masa na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z hovězího masa na víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 19951 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
400 g | Hovězí maso přední |
1 kávová lžička | Marmeláda rybízová |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Nové koření celé |
2 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 78,3mg |
Draslík | 752,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Hovězí maso přední, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Tuk, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z hovězího masa na víně postup přípravy receptu:
1 | Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Stočíme je, převážeme nití, obalíme v hladké mouce. |
2 | V tlakovém hrnci osmahneme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, zasmahneme a vložíme závitky. Opečeme ze všech stran, podlijeme 3 lžícemi vína a 1/4 l vody, přidáme koření, ještě přibližně 35 minut dusíme. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, znova vysmahneme a podlijeme vodou. Zašleháme rajčatový protlak, zavařeninu, citronovou šťávu a špetku cukru, přidáme kousek citronové kůry, podle chuti osolíme, opepříme. |
4 | Přecedíme, zeleninu propasírujeme, dolijeme zbytek vína, vložíme závitky a nakonec ještě krátce podusíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.